FÅR-SM

Imorse steg vi upp tidigt för att åka till ett dimmigt och oerhört inspirerade Får-SM. Massa fina hundar och trevligt folk. Tyvärr kunde vi inte stanna hela tävlingen men istället tog vi med oss pojkarna och stack till Leif som bor i Vårgårda.
Där fick Billy äntligen valla igen.
Han skötte sig så otroligt bra. Killen har vallat grupper på ca 6 st får, men nu började vi på en flock med ca 60 st(!) Åh jag var ju helt salig.
Vi fick tillökning i sällskapet och några till körde några pass med sina hundar. Sån härlig stämning. Inga hundar i koppel, alla 5 hanhundar sprang lösa med varandra och låg stilla och väntade medans de andra vallade med sina hundar.. precis så det ska vara.
Sen tog vi ett till pass på en annan flock. Denna gång (bara) ca 40 tackor. Mycket mer rörliga får och i svårare terräng.
Billy hittade flocken och gjorde ett fint hämt och tog flocken över en stenmur. Så underbart att se det, mitt lilla monster. Sen blev han dock trött och tappade halva flocket. Men istället gjorde vi det snyggt på slutet. Han tog fåren till mig, fick balansera lite och sen så avslutade vi som ett mycket, mycket, mycket nöjt ekipage. iiiiiiii jag är så glad.

Bilder från SM
tryck på bilderna för att se dom större 

 

Dagens charmigaste var Bordern Bodil

Tyvärr glömde vi kameran när vi åkte iväg till Leif, men Crille tog iaf en bild med telefonen. (nästa gång blir det Billybilder)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s