Högbo Bröd

Här kommer receptet på det underbara brödet vi mumsat i oss ett tag nu.

HÖGBO BRÖD

Sätt ugnen på 175 grader.

Ingredienser:

5 dl fil
1dl mörk eller brödsirap
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solroskärnor
1 1/2 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl torkade aprikoser

(Jag brukar ta bort vetemjölet och istället ta mer grahamsmjöl)

Hacka aprikoserna och solroskärnorna i mindre bitar.
Blanda alla torra ingredienser innan fil och sirap. Blanda.
Häll i en smord avlång form. Strö över lite mjöl.

Låt stå i ugnen ca 80-90 min.

Super enkelt!

Tips:

  • Strö över lite hackade solroskärnor innan du sätter in brödet i ugnen så blir det lite extra gott.
  • Jag brukar ta ut brödet efter ca 65-70 min,  tycker det blir saftigare då.Image
Annonser

En reaktion på ”Högbo Bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s