Nyår = skräck

Nu hoppas jag verkligen att alla djurvänner där ute INTE smäller raketer. Alla vettiga som har djur vet att det finns de som verkligen lider under nyår. Det är djurplågeri. Kan inte förstå att den här vidriga traditionen finns kvar. 

Vill att ni som inte riktigt respekterar, förstår eller vet hur djuren och även  många människor mår under nyår bör ta en funderare. 

Nyår verkar för många handla om god mat, dricka och raketer. Så har det alltid vart och varför ska man ändra på de traditionerna?

Om ni bara fick se paniken i djurens ögon. Hur dom knappt kan andas för dom är så rädda. Deras skrik. Deras ständiga vankandes eller skenandes färd genom huset för att hitta en tyst och lugn plats. Hur dom håller andan i väntan på nästa smäll för att sedan springa i ren panik utan att hitta någonstans att ta vägen. Vissa hundar kissar/bajsar ner sig för dom blir så rädda.

Hade ni ändrat er då? Eller anser ni att det fortfarande är trevligt? 
Sen är det ju såklart inte heller bara hundar detta gäller. Tama som vilda djur lider ofantligt mycket av detta. Själv har jag tinnitus och mår skit efter jag hört en raket smälla. Tänker då på hur det låter för en hund med betydligt känsligare hörsel. Det är otroligt smärtsamt. 

Det många djurägare för göra är att ge sina djur lugnande, dra på hög musik, se sitt djur med denna skräck och ångest i hela kroppen och bara vänta ut nyårsfirandet. Är det värt det? Snälla försök att förstå. Det är den västa dagen på året för många människor och djur, allt för att några ska få roa sig.. Snälla tänk om. 

 

Här är en film på en hund med ångest efter alla raketer

http://www.youtube.com/watch?v=UhHF7MgJXMo

 

Gå gärna in på:

http://www.antismallarupproret.se/

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s